Specialisatie

Behandelingen

Fysiotherapie

Een consult fysiotherapie bestaat uit een uitgebreide intake inclusief bewegingsonderzoek. Op basis hiervan wordt een passend behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit advies, educatie, oefeningen, manuele technieken etc.

Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten en kan in zijn behandelplan gebruik maken van manipulaties/mobilisaties. Het doel hiervan is de beweeglijkheid vergroten en/of het verkrijgen van pijnvermindering.

Shockwavetherapie (ESWT)

Extracorporale shockwavetherapie is een effectieve therapie bij overbelasting en kalkafzetting (calcificaties) op spieren en pezen. Veel voorkomende klachten die we met ESWT behandelen zijn hielsporen, schouder klachten en tennisellebogen.

Dry needling

Dry needling word gebruikt bij de behandeling van (uitstralende) pijnklachten veroorzaakt door pijnpunten in de spier (myofasciale triggerpoints). Met kleine naaldjes worden de pijnpunten in de spier aangeprikt. Op deze manier ontstaat een relaxatie in de desbetreffende spier.

Echografie

Door middel van echografie kunnen we een uitgebreider beeld vormen van bijvoorbeeld spieren en pezen. Dit helpt ons diagnostisch bij acute klachten (spierscheuren), maar ook bij het in kaart brengen van kalkafzettingen. Daarnaast helpt echografie om de voortgang van het herstel te monitoren.

 Taping

De therapeuten van Maatschap Fysiotherapie Meijers beheersen diverse tapetechnieken. Denk hierbij o.a. aan ondersteuning bij acuut sportletsel.

Een combinatie van bovenstaande therapievormen is, afhankelijk van uw klacht, ook mogelijk (moet veranderen in) Op basis van de klachten zal de therapeut in overleg met u kijken welke behandelvormen voor uw klacht het meest geschikt zijn. Mogelijk worden meerdere therapievormen gecombineerd.

Therapie

Veel klachten aan het bewegingsapparaat kunnen door middel van oefentherapie, bewegings- en houdingsadviezen verholpen worden. In sommige gevallen is deze algemene vorm van fysiotherapie echter niet voldoende. Fysiotherapie Meijers in Serooskerke biedt u daarom verschillende specialisaties, zodat u in alle gevallen op de beste manier behandeld kunt worden.